Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - Sam x maximilian
dohráno 15.05.2008, vítězství Osy
maximilian - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Na počátku jsem se aktivně nebránil-jen jsem se zakopával a občas odstřelil nepřítele dělem.Ve 2.tahu jsem o něj přišel (nejspíš lehké tanky).V Kutznu jsem si pořídil protitankové dělo. Snažil jsem se bránit brody přes řeku i menší města,přesto Nepřítel pomalu postupoval vpřed.Ve 3. a 4. tahu jsem si pořídil 2 tanky PO 7TP,které mi vydatně pomohli nepřítele brzdit.V 5.tahu Jsem přišel o Kutzno,kde jsem měl jen protitankové dělo.Poté se nepřítel přesunul k Lodži.Měl velkou kvantitativní převahu. Díky PO 7TP jsem se celkem dlouho bránil,ikdyž mi jeden z nich v 6. tahu zničil poté,co jsem se nechal vyprovokovat k protiútoku. Nepřítel vyhrál bitvu o 2 tahy později se slušnou tahouvou rezervou.

Hodnocení vlastního velení:
Neočekával jsem,že svůj přijímač vyhraji,ale chtěl jsem se bránit co nejdéle.Mé největší chyby byly ztráta houfnice ve 2. tahu a ztráta PO 7TP v 6.tahu. Celkem zbytečně jsem bránil menší města,ale kdybych je nebránil,nepřítel by získal více prestiže. Celkově jsem se sebou spokojen,přestože na vítězství to nestačilo.

Charakteristika protihráče:
Celou bitvou hladce proplul,jako by se nechumelilo.Bylo vidět, že je o něco zkušenější než já.Velice rychle dobyl Kutzno,čímž získal čas na dobytí Lodže,který byl poněkud tužším soustem. Jeho jedniná chyba byl útok/průzkum slabších tanků,které jsem mu neočekávaně mohl pocuchat zakoupenými PO 7TP.Jinak vše zvládnul s nedbalou elegancí-všechna čest.