Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Sídí Barrání (AG) - Hartmann x Todo
dohráno 11.08.2007, vítězství Osy
Todo - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Bitva začala útokem na Tobrúk, v prvním kole se mi podařilo zničit nepříteli protitank a nahlodat jednotku houfnic a pěchotu. To mě povzbudilo natolik, že jsem zahájil obchvat pouští a pustil se do masivní ofenzivy. Ve druhém kole jsem dobyl Tobrúk a posílil svou armádu o jednotku tanků Matilda II a Gb Mk II. Tanky a pěchota zaútočily do dvou směrů, jeden přes poušť, druhý po pobřeží, po kvalitní silnici. Rozběhnutí této ofenzívy bylo také vrcholem mého snažení. Špatná koordinace útoků a pohybů s jednotkami způsobila ztrátu těžké techniky v horách a také dělostřelectvo bylo přisunuto pozdě. Poslední čtyři tahy jsem se snažil ze všech sil zvrátit výsledek ve svůj prospěch, ale na plánovanou pěchtu v náklaďácích nezbyla prestiž. Samotná pěchota by nestihla zasáhnout včas. Mé jednotky vykrvácely tři hexy od Benghází.

Hodnocení vlastního velení:
Jedním slovem nezkušené. Nedokázal jsem využít převahy své techniky a nevnutil jsem soupeři své bojiště. Musel jsem se prokousávat obtížným terénem na jihu, místo toho abych zaútočil ze severu. Za vrchol svého velení bych označil ztrátu dvou tankových divizí, které by měli Italům běžně odolávat. V normálním terénu, ovšem. Za jedinou kladnou etapu boje se dá považovat začátek a také zničení nepřátelského průzkumu, který se pokoušel o diverzi.

Charakteristika protihráče:
Hrál výborně. Své jednotky od Tobrúku postupně stahoval a získal čas k budování obrany u Benghází. Přesto, že jsem si byl tohoto nebezpečí vědom, nedal mi jedinou šanci, jak tomu předejít. Trestal každou mou chybu. Obrana Benghází byla bezchybná,jednoduchá, účinná. Gratuluji k vítěztví.