Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - Sepp x Eisenwolf
dohráno 09.06.2006, vítězství Spojenců
Eisenwolf - Osa

Průběh a konec bitvy:
1.tah-Přesun většiny mých jednotek na Kalisz,ostatní jednotky na Rodomsko.Má jednotka pěchoty o síle 10,která po prvním přesunu stanula u Kalisz,byla totálně zničena po jednom výstřelu polských děl a po útoku jedné polské pěchoty přímo z Kalisz,aniž se vzdala,protože měla kam ustoupit. 2.tah-Dobyta Kalisz. 3.tah-Obsazeno bez boje Rodomsko a Poznan.Nepřítel zaútočil tanky Po TK3 o síle 10 na mou pěchotu o síle 10 v řece s výsledkem 9:5 pro polské tanky. 4.tah-Neúspěšný útok (oproti předpokladu) mých Pz 35(t) o síle 10 na oslabené tanky Po TK3.Následné přesunutí co nejvíce německých jednotek směr Kutno. Nepřítel úplně ničí jednotku průzkumáků. 5.tah-Dobytí a obsazení Lodz.Přeskupení sil. 6.tah-Dobytí Ozorkowa,ale neobsadil jsem ho.Obsazení bez boje Brzeziny. 7.tah-Obsazení Ozorkowa a nákup čtvrté jednotky děl.Do této doby zničeno 7 polských pěchot,1 dělostřelectvo,4 antitanky a na německé straně jedny průzkumáky,jedna pěchota.Polsko již nemá žádnou pěchotu,má 5j antitanků o síle 10,10,10,6,5 ,tanky Po TK3 o síle 10 a 2j dělostřelectva v plné síle. 8.tah-Změna počasí.Deštivo.Mé útoky děl neúspěšné.Přesun všech 4 jednotek děl o síle 10 co nejblíže Kutnu(vzájemně se kryjí),3 jednotky děl budou moci střílet přímo do Kutna.Nepřítel v útoku jeho dělostřelectva -2 jednotky-bez podpory pozemních sil na mé dělostřelectvo ,úspěšný-snižuje z 10 na 7 a z 10 na 6. 9.tah-Změna počasí.Zamračeno.Přisunuta těsně ke Kutnu jediná německá jednotka a to dělostřelectva o síle 10,chráněná dělostřelectvem o síle 10,ale z řeky. Nepřítel totálně ničí jednotku děl u Kutna a na jejím místě si dokupuje antitanky. 10.tah-Neúspěšný útok německých jednotek na Kutno,následuje jejich kapitulace.

Hodnocení vlastního velení:
Protože jsem nezvítězil,velení samozřejmě neúspěšné.Zlom vidím ve čtvrtém tahu kdy jsem se spoléhal na úspěšný útok mých Pz 35(t) na oslabené polské PoTK3,ty neustoupily jak jsem předpokládal,to mě vyvedlo z míry a následně místo abych přeskupil síly,posílil oslabené jednotky,tak jsem je nemoudře všechny poslal ke Kutnu.Další hlavní chybu vidím v podcenění síly antitanků,z toho vyplývající nákup průzkumáků(celkem 3j) místo pěchoty.

Charakteristika protihráče:
Generál Sepp velel svým jednotkám bezchybně.Generál Sepp velel uvážlivě,trpělivě a nebojácně.Co dodat- Generál Sepp uštědřil německému velení zejména generálu Eisenwolfovi řádnou lekci.